Składniki:
Twaróg sernikowy 1000 g opakowanie
Biszkopty 120 g 1 mała paczka
Truskawki świeże/mrożone 500 g porcja
Galaretka truskawkowa 75 g 1 opakowanie
Żelatyna 16 g 2 łyżki
Mleko 110 g 1/2 szklanki
Śmietanka 30% 150 g 15 łyżek
Ksylitol/erytrol 150 g 3/4 szklanki
Aromat waniliowy 1 g kilka kropel
Sposób przygotowania:
Galaretkę przygotować według przepisu, odstawić. Biszkoptami wyłożyć tortownicę. Mleko zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić wcześniej namoczoną żelatynę. Substancję słodzącą, twaróg, śmietankę i aromat wymieszać. Przestudzona żelatynę zahartować kilkoma łyżkami masy twarogowej, następnie wymieszać z resztą składników. Dodać pokrojone truskawki (kilka sztuk zostawić do dekoracji), delikatnie wymieszać i wylać do tortownicy. Włożyć do lodówki na pół godziny, następnie ozdobić truskawkami, wylać na wierzch galaretkę i wstawić ponownie do całkowitego stężenia.
Twój komentarz